PayEx logo

Välkommen till Kundservice

Välj din kategori nedan

Frågor & Svar om Köp via webb

Här hittar du svar på våra vanligaste frågor. För att öppna svaret klickar du på plustecknet. Välkommen att kontakta oss om du inte hittar det du letar efter.

 Frågor rörande kort- och direktbetalningar måste tas direkt med Handelsplatsen.

Önskar du ta bort din Checkout kundprofil eller lagrade kort hos oss?

För att rensa kortuppgifter eller ta bort profil så loggar du in på https://www.mypayex.com/login med hjälp av BankID.
Klicka sedan på fliken "Checkout profil".
För att ta bort kort klickar du på krysset längst ut till höger alternativt om du vill ta bort hela profilen så klickar du på "Radera profil" som finns längst ner på sidan.

Jag har gjort ett köp på webben och har frågor som rör min faktura. Var vänder jag mig?

För svar på fakturafrågor, klicka här.

Jag har fått ett brev om att en kreditupplysning/personupplysning tagits i mitt namn. Vad innebär det?

Vid betalning mot faktura görs det i vissa sammanhang en sedvanlig kreditupplysning innan köpet slutförs. Känner du inte till vilket köp som genererat kreditupplysningen ber vi dig ringa oss på telefonnummer +46 (0)498-20 77 50 för mer information.

Varför går mitt kortköp inte igenom?

Om du har försökt att handla med kort, kontrollera först att kortnummer och/eller CVC-kod har angivits korrekt. Kontrollera också med din bank att kortet är registrerat för internetköp. Kontakta i första hand handelsplatsen om ovanstående inte är orsak till att köpet blir nekat.

Var hittar jag CVC-koden på mitt kort?

För din säkerhet kräver din kortutgivande bank att du anger kortets säkerhetskod (CVC) om sådan finns på kortet. Säkerhetskoden är en 3- eller 4-siffrig kod som är skriven på kortet.

För bland annat Visa eller MasterCard är det en 3-siffrig kod på kortets baksida i signaturfältet. På andra kort (exempelvis American Express) kan koden vara 4-siffrig och vara angiven på kortets framsida.

Vad är 3D-Secure?

3D-Secure är en säkerhetsfunktion för Visa och MasterCard på nätet, även kallat Verified by Visa och MasterCard SecureCode. Detta innebär att kunden, utöver att ange sina kortuppgifter, även behöver fylla i ett lösenord eller använda sig av till exempel BankID för att slutföra ett köp. Detta ökar säkerheten och banken står för risken vid eventuella bedrägerier.

Varför går min direktbanksbetalning inte igenom?

I första hand bör du kontakta handelsplatsen om du har problem med en direktbanksbetalning. Kontakta i andra hand din bank.

My PayEx

Här får du en snabb överblick över dina fakturor, betalningar och skulder.

Logga in