PayEx logo

Välkommen till Kundservice

Välj din kategori nedan

Frågor & Svar om Apotekskonto

Här hittar du svar på våra vanligaste frågor. För att öppna svaret klickar du på plustecknet. Välkommen att kontakta oss om du inte hittar det du letar efter.

 

Du som är kund hos Apoteket AB och har frågor kring deras delbetalningstjänst hittar mer information på Apotekets hemsida: Klicka här för att komma dit.

Jag vill ansöka om ett konto. Hur gör jag?

Att teckna ett konto tar bara några minuter. Genom säker identifiering och signering med Mobilt BankID, kan du enkelt ansöka om PayEx Apotekskonto med köputrymme 4 000 kr via nätet. Ansökan gör du enkelt här https://www.mypayex.com/application/pharmacy-account/ och du får besked direkt om konto beviljats eller ej.

Du kan även ansöka om PayEx Apotekskonto på ditt apotek. Där kan du välja 4 000 eller 2 250 kr i köputrymme. Apotekspersonalen kontrollerar din identitet, gör en kreditprövning för att kontrollera din betalningsförmåga. Om den blir godkänd läggs kontot upp direkt och du kan börja göra dina inköp via ditt apotekskonto med en gång.

Apotekskonto:   Ansökan   Allmänna villkor

Fullmakt:   Privatperson   Vårdenhet   Vårdnadshavare

Konsumentkreditinformation

Var hittar jag information om min totala skuld?

Information om din totala skuld hittar du på MyPayEx.

Hur betalar jag mina inköp?

Du kan välja att göra din betalning via faktura, e-faktura eller autogiro. Väljer du att betala via faktura tillkommer det en aviavgift på 19 kronor per avisering, detsamma gäller e-faktura. E-faktura kopplar du via din egen internetbank. Vid autogiro kopplat blir avgiften 14 kronor per dragning.

Autogiro kopplar du enklast via din internetbank. Det går också bra att skriva ut och fylla i en blankett om autogiro som du hittar här: Medgivandeblankett autogiro

Var hittar jag mina inbetalningsuppgifter?

Förutom på avin kan du även hitta dina inbetalningsuppgifter på MyPayEx.

Hur fungerar delbetalning av läkemedel?

En gång i månaden aviserar PayEx ut den skuld du har på kontot, i dagsläget är lägsta beloppet att betala 192 kr + 19 kr i aviavgift = 211 kr. Du kan självklart välja att betala hela skulden som anges på din avi. Om du väljer att betala via autogiro är lägsta belopp att betala 192 kr + 14 kr i aviavgift = 206 kr.

VIlka apotek är anslutna till PayEx kontokredit?

Följande apotek är anslutna:

Måste jag delbetala? Jag vill hellre betala av hela skulden.

Nej det behöver du inte, på avin framgår vilket som är det lägsta beloppet att betala. Du kan själv välja att betala mer, på din avi framgår din totala skuld. 

Varför har jag fått en avi från er och en avi från Apoteket AB?

Sedan apoteksmarknaden avreglerades avskiljer vi det ursprungliga Apoteket som vi betecknar Apoteket AB med de fristående apotekskedjorna, t.ex. Apoteket Kronan. Det innebär om du har gjort inköp både hos Apoteket AB samt hos ett fristående apotek kommer du få två avier. 

Apoteket säger att det inte finns utrymme på mitt konto. Vad innebär det?

Krediten på ditt apotekskonto uppgår till 2 300 kronor, vilket är samma belopp som högkostnadsskyddet. Om du inte har utrymme kvar för dina förmånsläkemedel beror det på att du någon gång tidigare har belastat krediten med annat än förmånsläkemedel. Du kan då välja att betala in ett större belopp, eller så kan du uppgradera ditt konto till ett Apotekskonto som istället har 4 000 kr i kreditgräns. 

Apotekskonto:  Ansökan   Allmänna villkor

Jag vill uppdatera min adress, hur går jag tillväga?

Du som kontoinnehavare är välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att uppdatera din adress.

Hur vet jag vilket läkemedelsinköp som fakturan avser?

På grund av sekretess har PayEx ingen information om vilka läkemedel du inhandlat. För att få reda på vad din avi avser för läkemedel  tar du kontakt med ditt apotek.

Jag har frågor om mitt högkostnadsskydd. Var vänder jag mig?

För information angående högkostnadsskydd och frikort tar du kontakt med ditt apotek.

My PayEx

Här får du en snabb överblick över dina fakturor, betalningar och skulder.

Logga in

E-post

Du kan alltid kontakta oss via e-post. Vi arbetar för att svara inom 24 timmar på vardagar. För att kunna svara på din fråga behöver PayEx ofta identifiera dig som person (med hjälp av tex fakturanummer eller ärendenummer) och du får snabbast support om du tillhandahåller en sådan identifikator. För att hantera ditt ärende kan PayEx komma att behandla personuppgifter. Mer information om PayEx behandling av personuppgifter hittar du på www.payex.se/dataskydd. Tänk på att inte skicka känsliga personuppgifter per mejl.

Telefon

Välkommen att ringa oss på vardagar kl. 09-17. För snabbare service ber vi dig att ha dina uppgifter tillhands.

0498-20 15 20